Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Интервју Сергеја Лаврова глобалној руској телевизији Russia Today

Према Русији земље НАТО показују антируску фобију и руководе се страховима из времена „хладног рата" – оценио је министар иностраних послова РФ Сергеј Лавров у интервјуу глобалној руској телевизији Russia Today.

Гледање на стање ствари на нашем огромном континенту, на простору Евроазије, кроз призму свој-туђи, односно по принципу или си са нама или си против нас, представља лошу игру на све или ништа – изјавио је Сергеј Лавров.

У савременим међународним пословима није продуктивно, а ни далековидо руководити се фобијама из минуле епохе (из доба хладног рата)” – рекао је Лавров.

Шеф руске дипломатије истакао је притом да је Москва заинтересована за сарадњу са суседима и развој односа са свим другим земљама.

„Али, када се оне окупе на истом месту, у оквиру Североатлантске алијансе (НАТО), одједном избија антируска фобија” – рекао је Лавров.

„Неки наши партнери у Европи се не одричу линија подела и желе да те линије померају на Исток експлоатишући те фобије. Гледање на стање ствари на нашем огромном континенту, на простору Евроазије, кроз призму свој-туђи, односно по принципу или си са нама или си против нас, представља лошу игру на све или ништа” – рекао је Лавров.

Он је указао да се РФ залаже да Савет Русија-НАТО допринесе јачању поверења којег „веома недостаје у евроатлантским односима”.

Извор: Факти

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти