Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

О ПАСОШУ НАВИJАЧА

О ПАСОШУ НАВИJАЧА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА FIFA 2018

 

У вези са потписивањем Меморандума о разумевању између Руске Федерације и Међународне федерације Фудбалског савеза (FIFA), у периоду од 14. јуна до 15. јула 2018. године, у градовима- домаћинама Москва, Санкт-Петербург, Сочи, Казан, Екатеринбург, Калининград, Нижниј Новгород, Ростов на Дону, Самара, Саранск, Волгоград биће одржане фудбалске утакмице Светског првенства FIFA 2018.

 

У складу са утврђеном руским законодавством, редослед уласка у Руску Федерацију и излазка из Руске Федерације страних држављана и лица без држављанства, који долазе као навијачи спортских утакмица Светског првенства, врши се без издавања виза са важећим личним документима
и признатим од стране Руске Федерације у овом своjству, персонализованим картама гледалаца на папиру или у електронској форми, ако постоји улазница за утакмицу или документ, који даје право на добиjaње улазне карте (детаљне информације су доступне на сајту - www.FAN-ID.ru).

 

Период уласка у Русију страних гледаоца са пасошем навиjaча
у штампаном облику или у електронској форми важи десет дана пре почетка прве утакмице Светског првенства, док излаз из Русије са пасошем навиjaча у штампаном облику или у електронској форми важи у року десет дана од дана финалне утакмице Светског првенства.

 

Страни гледаоци, који путуjу у Руску Федерацију путем друмског саобраћаја, прелазе државну границу Руске Федерације само преко граничних прелаза отворених за међународни путнички саобраћај. Министарство комуникација Русије ће додатно ставити информацију о препорученим граничним прелазима и о могућности пружања техничке подршке у случају грешке у пасошу навиjaча на споменутом саjту.

 

Држављани иностраних земаља, са којима успостављен безвизни режим у складу са тренутним билатералним споразумима, могу такође добити пасош навиjaча у стационарним центрима издавања на територији Руске Федерације.

 

Пасош навијача на папиру. Образац.

 

 

Пасош навијача у електронском облику. Образац.

 

 

Шта је пасош навијача?

 

 

Видео о пасошу навијача

 

 

 

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти