Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Железнице, које нас спајају

Први потпредседник „Руских железница“ о.а.д. А.С. Мишарин је данас био у пословној посети Републици Србији. У оквиру посете се у згради Владе одржало потписивање Уговора о пројектовању Јединственог диспечерског центра за управљање железничким саобраћајем (ДЦУС) између руског Научно-истраживачког и пројектантског института за информатизацију, аутоматизацију и везе у железничком саобраћају („НИИАС“ о.а.д.) и Саобраћајног института „ЦИП“.

Договор о изградњи таквог центра је постао део реализације Меморандума о стратешком партнерству, који су потписали „РЖД Интернешнл“ д.о.о. и „Инфраструктура железнице Србије“ 27. октобра 2015. године у току посете премијера Републике Србије А. Вучића Москви.

Изградња ДЦУС-а ће подићи управљање саобраћајем у Србији на нови технички ниво, приликом његове изградње ће бити коришћене најсавременије технологије и јединствени начини израде, којима располажу „Руске железнице“ и успешно се примењују при изградњи сличних центара у Русији.

После преговора у Влади висока делегација је учествовала у свечаној церемонији отварања изложбе фотографија „Железнице, које нас спајају“, која је посвећена 100–годишњици завршетка изградње Транссибирске железнице – најдуже железничке пруге на свету, која спаја Москву и Владивосток.

На изложби, коју је организовала „РЖД Интернешнл“, представљени су радови фотографа „Руских железница“ и познатог руског путника Сергеја Доље, који преносе лепоту пејзажне разноликости Русије. Изложба ће бити у парку Калемегдан, једном од најстаријих и најлепших места у Београду.

РЖД ИнтернешнлТанјуг

 
 
Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти