Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Zajednička izjava vlada Republike Belorusije, Republike Kazahstan i Ruske Federacije

Postupajući u duhu zajedničkog stanovišta, usaglašenog šefovima država Republike Belorusije, Republike Kazahstan i Ruske Federacije, a, takođe, imajući u vidu mnogokratne izjave SAD i Evropske unije o mogućoj primeni ekonomskih sankcija prema jednoj od država – članica Carinske unije/Zajedničkog ekonomskog prostora, vlade Republike Belorusije, Republike Kazahstan i Ruske Federacije potvrđuju nedopustivost korišćenja mera ekonomskog pritiska ili prinude.

Ovakve mere stvaraju veštačke barijere u trgovini, neosnovane prepreke za ekonomsku saradnju privrednih subjekata na teritoriji Carinske unije/ Zajedničkog ekonomskog prostora i ograničavaju zakonske interese ekonomske bezbednosti država, što će imati za posledicu nanošenje štete produktivnoj saradnji od obostrane koristi i razvoju integracijskih procesa na evroazijskom kontinentu. To će imati negativne posledice, pre svega po obične građane.

Vlade Republike Belorusije, Republike Kazahstan i Ruske Federacije čvrsto su uverene da će samo ravnopravan i opravdani dijalog doprineti regulisanju međunarodnih nesuglasica i zalažu se za odustajanje od bilo kakvog delovanja koje ometa ovakav dijalog.

[HS]

Za Vladu

Republike Belorusije

M.V. Mjasnikovič

Za Vladu

Republike Kazahstan

K.K. Masimov

Za Vladu

Ruske Federacije

V.V. Putin

[HX]

11. mart 2012. godine

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти