Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Вулин и Чепурин положили венце погинулим припадницима МУП-а

БУЈАНОВАЦ - Министар за рад запошљавање, борачцка и социјална питања Александар Вулин и амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин данас су у месту Српска кућа код Бујановца, положили венце крај споменика српским полицајцима погинулим у борбама са албанским терористима од 1999.до 2003.године.

После полагања венаца у порти цркве Светог Јована, Вулин је рекао да је место гђе је постављен споменик место поштовања и сећања на храбре и добре људе који су дали животе бранећи своју земљу и место поштовања према њиховим породицама. 

„Како се ми будемо понашали према њиховој успомени тако ће се будуће генерације понашати према позиву државе да се за њу боре, да је штите. Ови људи нису одбили позив своје земље, ови људи су одговорили позиву да је бране", додао је Вулин изражавајући наду да никада не буде потребе да се Србија икада више брани.

Србија води такву мирољубиву политику да је сви препознају , да нема потребе да се више брани, јер је снажна и храбра, нагласио је Вулин.

"Али, ако икада дође такав позив на тај позив ће се одговорити онако како будемо поштовали успомену на људе који су одговарали на позив државе“, казао је Вулин.

Амбасадор Чепурин нагласио је да је дошао да ода почаст херојима и да је место на коме се налази споменик веома дирљиво.

„Ови људи су дали своје животе бранећи животе обичних људи. Одавањем поште овим људима одајемо пошту себи“ , рекао је Чепурин.

Спомен обележје погинулим припадницима МУП-а до недавно се налазило на месту погибије три полицијска службеника изнад села Лучане код Бујановца.

 

Преузето је са www.tanjug.rs

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти