Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Вучић: Опет бих навијао за Русију

Вучић: Опет бих навијао за Русију

© Tanjug / DIMITRIJE GOLL/

 

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, коментаришући утакмицу Русија—Хрватска, да свако у Србији има право да навија за кога жели, да је он лично навијао за Русију, као што би и увек да се сретну та два тима, додавши да не види разлог зашто би навијао за противнике Русије.

„Гледао сам утакмицу, друго полувреме и продужетке, навијао сам за Русију. Пошто су ме неки критиковали… то је моје право. Србија је демократско друштво у којем свако може да навија за кога жели“, рекао је Вучић новинарима после обиласка фабрике Телеоптик.

Каже да је и пре утакмице рекао да Хрватска има бољи тим, али да не види разлог због чега би навијао за противнике Русије.

„Ни ја нисам фасциниран много чиме. Нисам одушевљен Томпсоновим песмама. И хиљаду пута да буде таква утакмица, навијао бих за Русију. Па нека се нервирају они који желе да се додворе некима на Западу“, каже Вучић.

Коментаришући како је РТС преносио утакмице са Хрватском, јер је било критика, Вучић каже да је први пренос био добар, други превише навијачки и да је после тога „искључио тон“.

„Нека преносе како хоће. Није ми важан тон“, рекао је он.

Хрватска је победила јуче Русију после извођења једанаестераца и пласирала се у полуфинале Мундијала, а утакмицу је пратила и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, а како наводе медији, после утакмице славило се уз Томпсонове песме.

Вучић каже да сада не зна за кога да навија, приметивши да ће Енглеска изгледа имати више навијача у Србији, него што је икад могла да замисли.   

Извор: https://rs.sputniknews.com/worldcup-2018/201807081116469121-Vucic-Rusija-utakmica/

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти