Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

В.Путин честитао А.Вучићу победу на изборима

 

Наставак развоја свеукупних односа Србије и Русије

Београд, 5. април 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Чепурина.



Амбасадор Чепурин је, уз личне честитке за победу на председничким изборима, премијеру Вучићу уручио и писма са честиткама председника и премијера Руске Федерације Владимира Путина и Дмитрија Медведева.

Руски амбасадор је оценио да је победа на председничким изборима знак да су бирачи у Србији позитивно оценили политику премијера Вучића и дали му мандат да ту политику настави, како би земљи осигурао мир, безбедност и економски напредак. 

Амбасадор Чепурин је пренео да ће Русија наставити да развија свеукупне односе са Србијом у обостраном интересу.

Премијер Вучић је потврдио учешће делегације Србије на Санктпетербуршком форуму у јуну ове године на највишем нивоу, наводећи да ће то бити прилика да се продуби војно-техничка, индустријска, пољопривредна и научна сарадња двеју земаља.

Поводом терористичког напада у Санкт Петербургу, премијер Вучић је амбасадору Чепурину, државном руководству и народу Руске Федерације још једном изразио најдубље саучешће, са уверењем да ће руска држава знати да се избори са безбедносним изазовима.
 
Преузето је са http://www.srbija.gov.rs/
 

 

Путин Вучићу: Очекујем даљи развој партнерства

 

© Sputnik/ Алексей Никольский

Председник Русије Владимир Путин честитао је Александру Вучићу победу на председничким изборима и изразио увереност да ће његов посао као шефа државе омогућити развој стратешког партнерства са Русијом, саопштила је служба за односе са јавношћу Кремља.

„Тако убедљива победа на изборима показује широку подршку вашим напорима, усмереним на решавање актуелних економских и социјалних задатака који стоје пред Србијом, као и на одржавање конструктивног, избалансираног спољнополитичког курса“, наводи се у телеграму честитке руског председника.

Путин је нагласио и да у Русији знају Вучића као „принципијалног присталицу јачања пријатељских односа између Русије и Србије“.

Руски лидер је изразио увереност да ће делатност Вучића на челу државе „омогућити даљи развој руско-српског стратешког партнерства за добробит братских народа двеју земаља“.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков је изјавио новинарима да Москви импонује победа Александра Вучића на председничким изборима у Србији, јер се он залаже за развој односа између две земље.

„Србија је наш стратешки партнер. Ми веома држимо до наших односа које имају и дубоке историјске корене и веома велику данашњицу и перспективну будућност. Наравно, у Москви поздрављају све снаге политичког естаблишмента Србије које се залажу за даљи развој наших билатералних односа. Знате, господин Вучић је присталица тога. У том смислу, нама веома импонује то што је успео да одржи победу на изборима“, рекао је Песков.    

Одговарајући на питање да ли је на председничким изборима у Србији утицај имала Путинова политичка тежина, портпарол је одговорио да, по његовом мишљењу, „није Путин изабрао председника Србије, већ су Срби изабрали свог председника“.

„Управо они су гласали. Било би некоректно са наше стране да причамо шта је на то утицало“, додао је он.    

Преузето је са https://rs.sputniknews.com

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти