Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Владимир Путин честитао Дан државности Србије

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, који му је уручио писмо председника Владимира Путина.

У писму Путин честита предстојећи Вучићу Дан државности Србије наглашавајући да Русија високо цени односе стратешког партнерства са Србијом које се динамично развија у најразличитијим областима.

Амбасадор Чепурина уручује писмо руског председника Владимира Путина
Амбасадор Чепурина уручује писмо руског председника Владимира Путина

"Желео бих да Вам још једном захвалим на топлом пријему који је приређен мени и руској делегацији у Београду. Рачунам на наставак нашег конструктивног дијалога и заједничког рада на билатералној и међународној агенди. Искрено Вам желим добро здравље и успехе, а братском народу Србије - благостање и просперитет", наводи се у писму председника Руске Федерације.

Председник Вучић је захвалио председнику Путину на честиткама. У разговору са амбасадором Чепурином су размотрена питања билатералне сарадње и изражено очекивање да ће Међувладина мешовита комисија за сарадњу да конкретизује договоре постигнуте приликом посете председника Путина Србији.

Амбасадор Чепурин је поновио став Русије о питању Косова и Метохије и истакао да је увођење такси на српску робу неодговоран корак Приштине који је угрозио дијалог и, пре свега, живот Срба на Космету.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3419236/putin-cestitao-dan-drzavnosti-srbije-.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти