Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Вежба припадника ЈЗО МУП Србије и инструктора ФСО РФ

Показна вежба припадника Јединице за обезбеђење МУП-а и инструктора Федералне службе обезбеђења Руске Федерације

 
Потпредседник Владе Републике Србије др Небојша Стефановић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин присуствовали су данас у Наставном центру Макиш показној вежби припадника Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката МУП-а (ЈЗО) и инструктора Федералне службе обезбеђења Руске Федерације (ФСО)
 
Показна вежба припадника ЈЗО МУП-а Србије и инструктора ФСО Руске Федерације
 
 

Потпредседник Владе Републике Србије др Небојша Стефановић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин присуствовали су данас у Наставном центру Макиш показној вежби припадника Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката МУП-а (ЈЗО) и инструктора Федералне службе обезбеђења Руске Федерације (ФСО).

„Ово је већ трећа година успешне сарадње Федералне службе обезбеђења Руске Федерације и наше Јединице за обезбеђење. Драго ми је да видим да наши момци користе ова изузетно важна знања да унапреде свој рад и да буду ефикаснији у заштити свих штићених личности и објеката“ рекао је Стефановић.

Он је истакао да је ФСО у сарадњи са нашом Јединицом пролазила курсеве обуке за возаче специјалних возила, заштиту штићених личности и заштиту објеката.

„Федерална служба је кроз сложене технике и радње помогла да наши момци усвоје та нова знања и да тиме ефикасније, брже и боље буду на располагању у заштити Републике Србије и њених грађана. Задовољство ми је да можемо да кажемо да ћемо наставити ову добру сарадњу и да ћемо и у наредном периоду разменом искустава једни другима помоћи да унапредимо безбедност наших земаља и да се заједнички одупремо сваком изазову организованог криминала, тероризма или било које друге врсте угрожавања безбедности наших грађана“ поручио је министар.

Амбасадор Чепурин истакао је да је Федерална служба обезбеђења председника Руске Федерације јако важна служба.

„Ова Служба има дугачку историју, од више десетина година, и мислим да је изузетно важно што је успостављена добра сарадња са српским колегама. Од њених припадника сам чуо и да су српски стручњаци изузетно добро припремљени и пошто ће ова сарадња у сваком случају бити од велике користи сматрамо да је треба даље развијати“ рекао је Чепурин.

Припадници Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката (ЈЗО), заједно са инструкторима ФСО, извели су више различитих вежби у којима су приказали способности и вештине у одбрани напада на штићену личност, у случајевима попут пролаза кроз агресивну масу, напада на возило на паркингу, напада палицом, бомбом, пиштољем и ножем на штићену личност, на ескорт аутоматском пушком и слично.

Извор: МУП Србије

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти