Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Уручени први "навијачки пасоши" за Мундијал у Русији

Чепурин уручио "навијачке пасоше" за Мундијал у Русији

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин у Руском дому у Београду уручио је "навијачке пасоше" шесторици српских навијача за предстојеће фудбалско Светско првенство. Светско првенство у Русији одржава се од 14. јуна до 15. јула, а репрезентација Србија налази се у Е групи са Бразилом, Швајцарском и Костариком.

На свечаној церемонији, у склопу промоције Мундијала у Русији, Чепурин је "пасоше", који омогућавају, уз карту улаз на утакмицу и бесплатно коришћење јавног превоза у градовима-организаторима, доделио Огњену и Небојши Покмици, Милану Стоиљковићу, Милошу Милошевићу и Стефану и Урошу Драшкићу.

Са церемоније доделе...
Са церемоније доделе...

"Данас је врло важан дан за све навијаче у Србији. Светско првенство је огроман догађај, а после новог шестогодишњег мандата председника Владимира Путина је најбитнији догађај. Саграђено је 12 модерних стадиона, међу којима су они у Самари, Калињинграду и Москви где ће играти Србија", рекао је Чепурин у Руском дому.

Он је подсетио на недавне речи министра иностраних послова у Влади Србије Ивице Дачића да су српски фудбалери фаворити против Бразила у Москви.

"Надам се да ће српски и руски тим на СП показати блистав фудбал и бити успешни", рекао је Чепурин, који је од генералног секретара Фудбалског савеза Србије Јована Шурбатовића на поклон добио нови бели дрес репрезентације Србије са његовим презименом на ћирилици и узвратио му књигом о 100.годишњици дипломатских односа Србије и Русије.

Заменик директора Руског дома Васили Галактионов изјавио је да ће у тој кући уочи и током Мундијала бити организовано низ спортских догађаја за становнике Србије.

"Овде ће моћи да прате све утакмице уз стручне коментаре. Фан ИД је неопходан, а данас је историјски јер се деле први пасоши", навео је Галактионов.

Путем видео снимка присутнима се јавио и репрезентивац Србије Бранислав Ивановић и честитао навијачима на "пасошима".

"Срби и Руси су браћа, желим да учините Светско првенство бољим. Очекујем велику подршку два народа", рекао је дефанзивац Зенита из Санкт Петербурга.

Директор маркетинга СД Црвена звезда Зоран Аврамовић радује се Мундијалу у Русији.

"Постоје дивни моменти у животу и спорту, дошли смо на корак до СП. Наше срце, као и милиони широм света, куцаће за репрезентацију. Фудбал говори универзалним језиком света, не познаје границе, и учиниће да СП у Русији остаће у памћењу као велики догађај", закључио је Аврамовић.

Да би се издао "пасош навијача" неопходно је да гости шампионата на званицном сајту ФИФА набаве или наруче карту за неку од утакмица првенства, а након прослеђеног броја карте или броја захтева, на сајту "ФАН ИД" да се региструју и одаберу једну од понуђених опција доставе "пасоша навијача" у Руски дом у Београду.

Давање пасоша навијача трећим лицима је забрањено.

Светско првенство у Русији одржава се од 14. јуна до 15. јула, а репрезентација Србија налази се у Е групи са Бразилом, Швајцарском и Костариком.

Извор: http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/31/fudbal/3079049/cepurin-urucio-navijacke-pasose-za-mundijal-u-rusiji.html

 

УРУЧЕНИ «НАВИЈАЧКИ ПАСОШИ» ЗА МУНДИЈАЛ: МИЛИОНИ СРЦА КУЦАЋЕ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ

 

На свечаној церемонији у Руском дому у Београду, амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин уручио је «навијачке пасоше» (Фан ИД) шесторици српских навијача за предстојеће фудбалско Светско првенство које ће се одиграти у Русији.

(фото : Лола Ђорђевић)

У склопу промоције Мундијала у Русији, амбасадор  Чепурин је уручио «пасоше»навијачима: Огњену и Небојши Покмици, Милану Стоиљковићу, Милошу Милошевићу и Стефану и Урошу Драшкићу.

Амбасадор Чепурин је истакао да је данашњи дан веома важан за све навијаче у Србији

«Данас је врло важан дан за све навијаче у Србији. Светско првенство је огроман догађај, а после новог шестогодишњег мандата председника Владимира Путина је најбитнији догађај, рекао је Чепурин.

Он је подсетио да је за потребе Светског првенства саграђено 12 модерних стадиона, међу којима су они у Самари, Калињинграду и Москви где ће играти репрезентација Србије.

Амбасадор Чепурин је у шаљивом тону подсетио на недавне речи министра иностраних послова у Влади Србије Ивице Дачића да су српски фудбалери фаворити против Бразила у Москви.

«Надам се да ће српски и руски тим на СП показати блистав фудбал и бити успешни», рекао је амбасадор.

 

 

На свечаности се обратио и  генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић који је рекао да су све улазнице за утакмице «орлова» на Светском првенству у Русији распродате.

 «Одавно су отишле све карте које смо имали за утакмицу са Бразилом. Остало је још јако мало оних најскупљих за мечеве са Швајцарском и Костариком», рекао је Шурбатовић.

Након обраћања, Шурбатовић је амбасадору Чепурину поклонио дрес репрезентације Србије на коме је на ћирилици писало Чепурин, а амбасадор му је узвратио књигом о 180.годишњици дипломатских односа Србије и Русије.

Заменик директора Руског дома Васили Галактионов изјавио је да ће у тој кући уочи и током Мундијала бити организовано низ спортских догађаја за становнике Србије.

«Овде ће моћи да прате све утакмице уз стручне коментаре. Фан ИД је неопходан, а данас је историјски јер се деле први пасоши», навео је Галактионов.

Амбасадор Чепурин уручује «навијачке пасоше» (фото : Лола Ђорђевић)

Присутнима се обратио и директор маркетинга СД Црвена звезда Зоран Аврамовић који је рекао да се изузетно радује  Мундијалу у Русији.

«Постоје дивни моменти у животу и спорту, дошли смо на корак до СП. Наше срце, као и милиони широм света, куцаће за репрезентацију. Фудбал говори универзалним језиком света, не познаје границе, и учиниће да СП у Русији остаће у памћењу као велики догађај», закључио је Аврамовић.

(фото : Лола Ђорђевић)

На самом крају је приређено мало изненађење када се путем видео снимка присутнима обратио репрезентивац Србије Бранислав Ивановић, који је честитао навијачима на «пасошима».

«Срби и Руси су браћа, желим да учините Светско првенство бољим. Очекујем велику подршку два народа», рекао је дефанзивац Зенита из Санкт Петербурга.

Подсетимо, Руски дом у Београду је место издавања пасоша навијача (Фан-ИД) — документа са којим се током одржавања Светског првенства у Фудбалу 2018. улази у Русији без визе, омогућава бесплатно коришћење градског превоза у градовима-организаторима и гарантује улазак на утакмице Првенства (без овог документа карте за утакмице Светског првенства у фудбалу неће важити).

(фото : Оксана Сазонова)

Да би се издао «пасош навијача» неопходно је да гости шампионата на званичном сајту ФИФА набаве или наруче карту за неку од утакмица првенства, а након прослеђеног броја карте или броја захтева, на сајту «ФАН ИД» да се региструју и одаберу једну од понуђених опција доставе «пасоша навијача» у Руски дом у Београду.

Давање пасоша навијача трећим лицима је забрањено.

Светско првенство у Русији одржава се од 14. јуна до 15. јула, а репрезентација Србија налази се у Е групи са Бразилом, Швајцарском и Костариком.

Лола Ђорђевић, Оксана Сазонова

Извор: https://srb.news-front.info/2018/03/21/urucheni-navijachki-pasoshi-za-mundijal-milioni-srtsa-kutsa-e-za-reprezentatsije-srbije-i-rusije/

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти