Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Телефонски разговор са Председником САД Бараком Обамом

У складу са раније постигнутим договором одржан је телефонски разговор Владимира Путина са Председником Сједињених Америчких Држава Бараком Обамом.

Детаљно су размотрени различити аспекти оштре унутарполитичке кризе у Украјини, перспективе регулисања ситуације укључујући реализацију мировног плана који је предложио Председник Пјотр Порошенко. Владимир Путин истакао је да за нормализацију ситуације у југо-источним регионима приоритетни значај имао би реални престанак војних активности и почетак директних преговора борбених страна. Истакнута је такође важност хитног решења хуманитарних проблема укључујући хитну помоћ настрадалом становништву.

Током размене мишљења по другим актуелним темама међународног дневног реда Владимир Путин и Барак Обама изразили су озбиљну забринутост активношћу у Ираку милитаната из терористичке групације "Исламска држава Ирака и Леванта". Шеф Руске државе изјавио је о подршци напора Багдада у борби против исламиста и успостављању мира и безбедности у земљи.

Дотакли су се ситуације у Сирији узимајући у обзир завршетак процеса извоза из те земље компонената хемијског наоружања, као и питања иранског нуклеарног програма.

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти