Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Сусрет Министра спољних послова Руске Федерације С. В. Лаврова са Министром спољних послова Републике Србије и Председавајућим 67. заседања Генералне скупштине УН В. Јеремићем

26. јула Министар спољних послова Руске Федерације С. В. Лавров сусрео се са Министром спољних послова Републике Србије и Председавајућим 67. заседања Генералне скупштине УН В. Јеремићем, који је био у радној посети Москви.

Током разговора констатован је висок ниво билатералних руско-српских односа, чему сведочи политички дијалог поверења, динамичан развој сарадње у трговинско-економској и инвестиционој сфери, конструктивна сарадња на међународној арени. Потврђена је заједничка усмереност ка јачању партнерских веза двеју земаља.

Подробно су размењена мишљења о најважнијим светским проблемима, који су се нашли на дневном реду Генералне скупштине УН. У контексту предстојећег председавања В. Јеремића посебна пажња је посвећена питању повећања ефикасности рада Генералне скупштине као једног од најважнијих органа УН. Наглашена је неопходност успостављања конструктивне сарадње држава чланица светске Организације за израду усаглашених прилаза глобалним изазовима савремености. Истакнута је важност јачања принципа владавине права у међународним односима као једног од кључних елемената за осигурање колективне безбедности.

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти