Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Сусрет Амбасадора с Председником Владе Србије

Медведев честитао Вучићу Дан државности Србије

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, који му је уручио честитку премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева поводом националног празника Дана државности.

"Руско-српски односи, засновани на принципима пријатељства, узајамног поштовања и поверења, доследно се развијају. Уверен сам да даље јачање билатералне трговинско-економске, научно-техничке, културне и хуманитарне сарадње, реализација перспективних заједничких пројеката у индустрији, енергетици и инфраструктури потпуно одговарају интересима наших земаља", каже се у честитки.

Састанак Александра Чепурина и Александра Вучића

Премијер Русије пожелео је премијеру Вучићу успех у раду, а грађанима Србије благостање и просперитет.

Српски премијер захвалио је целокупном руском државном руководству за подршку територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Премијер Вучић је амбасадора Чепурина упознао са током дијалога између Београда и Приштине, поручивши да је најважније очувати мир и стабилност, али и заштитити српске националне и државне интересе.

Вучић и амбасадор Чепурин су, током сусрета, разговарали и о економској, културној и војно-техничкој сарадњи двеју земаља, констатујући да билатерални односи Србије и Русије добро напредују у свим областима од заједничког интереса, саопштено је из Владе Србије.

Преузето је са http://www.rts.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти