Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Сусрет Амбасадора с Ивицом Дачићем

Сергеј Лавров честитао министру Дачићу надолазеће празнике

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином. 

У име Министарства спољних послова Републике Србије и своје лично име, изразио је саучешће руској страни поводом трагичног губитка живота великог броја руских грађана у авионској несрећи изнад Црног мора, међу којима су били и велики пријатељи Србије - чланови ансамбла Александров.

У разговору су сумирани резултати успешне сарадње две земље у 2016. години и размотрен је план даљих редовних контаката високих званичника две земље, који доприносе укупном развоју билатералних политичких и економских односа.

Амбасадор Чепурин уручио је овом приликом првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Републике Србије Ивици Дачићу писмо министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова у којем се каже:

„Поштовани господине Министре, драги Ивице,

Од свег срца ти честитам долазећу Нову годину и Божић.

Одлазећа година је обележена активним унапређењем стратешког партнерства Русије и Србије у интересима наших земаља и народа. Одржани бројни контакти на свим нивоима, реализација заједничких пројеката и планови даљег заједничког деловања су добар темељ за успешан развој руско-српских односа у наредним годинама.
Користим ову прилику да изразим захвалност на топлом пријему који сам доживео током посете Београду 12. и 13. децембра. Надам се новим састанцима идуће године ради наставка садржајне размене мишљења и координације потеза на међународној арени. Желим теби и твојим најближима добро здравље, срећу и благостање."

Преузето је са www.mfa.gov.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти