Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Стефановић обишао Српско – руски хуманитарни центар

16.10.2016.
„Хоћу да се захвалим свима онима који раде у Српско-руском хуманитарном центру, који су успели да окупе људе из Горске службе спасавања, Црвеног крста, али и са факултета, све оне који се обучавају и напредују и чије ће способности и знање у решавању ванредних ситуација и спасавању живота расти и бити ослонац грађана ако до таквих ситуација дође“, рекао је Стефановић...
 
Стефановић обишао Српско – руски хуманитарни центар
 
 

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, који је данас у Нишу обишао Српско-руски хуманитарни центар, изјавио је да ће се наставити заједнички рад на унапређењу технике и стања ватрогасно - спасилачких јединица које ће бити ослонац грађанима у ванредним ситуацијама, ако до њих дође.

„Хоћу да се захвалим свима онима који раде у Српско-руском хуманитарном центру, који су успели да окупе људе из Горске службе спасавања, Црвеног крста, али и са факултета, све оне који се обучавају и напредују и чије ће способности и знање у решавању ванредних ситуација и спасавању живота расти и бити ослонац грађана ако до таквих ситуација дође“, рекао је Стефановић.

Он је изразио уверење да ће у наредним годинама спасилачко – ватрогасне јединице бити све мобилније и ефикасније у гашењу пожара и спречавању поплава, као и свим оним случајевима у којима долази до ванредних ситуација.

Стефановић обишао Српско – руски хуманитарни центар

„Наш посао је да унапредимо технику и стање у нашим ватрогасно - спасилачким јединицама и наставићемо да заједно радимо на томе. Да у случају када дође до ванредних ситуација будемо способни да спасемо људе, не изгубимо ниједан живот и да наше службе дођу што пре до унесрећених и да деловањем учине да штета буде што мања“, истакао је Стефановић.

Говорећи о систему сателитског мониторинга кризних тачака, министар полиције је указао да је то новина и да ће се у наредном периоду интензивно радити на њему.

Према његовим речима овај мониторинг указује на тачке које показују повећање температуре и има могућност да се на време уоче пожари, али и раст водотокова река.

Стефановић обишао Српско – руски хуманитарни центар

„Уз помоћ рачунарског модела који прати раст река, имате могућност да видите који делови града ће бити угрожени и где треба да реагујете и дејствујете да би сте направили што бољу одбрану од такве врсте поплаве или у случају пожара, како ће се ширити у протоку времена, где су сигурни простори и где су тачке на којима треба реаговати како би се пожар локализовао“, објаснио је Стефановић.

Припадници Српско-руског хуманитарног центра извели су показну вежбу висинске обуке и презентовали хидрауличну опрему, чамце и ватрогасна возила која служе за брзо реаговање у ванредним ситуацијама.  

Преузето је са http://www.mup.gov.rs/

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти