Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Српски спортисти у Амбасади Русије

           17. септембра 2013. године у Амбасади Русије у Србији био је одржан свечани скуп српских спортиста који су учествовали у Летњој Универзијади у граду Казањ и Светском првенству у лакој атлетици у граду Москви. У догађају такође су учествовали руководство Олимпијског комитета Србије, као и шефови спортских савеза и друштава земље. Скуп су отворили својим говорима Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин и његова Екселенција Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић.

Наиме руски Амбасадор је рекао следеће:

Поштовани господине Министре,

Драге српске колеге и пријатељи,

Срдачно вас поздрављамо  у Амбасади Русије у Србији. Поздрављамо учеснике Светске летње универзијаде у Казању, Светског првенства у лакој атлетици у Москви, будуће учеснике Зимских Олимпијских Игара у Сочију.

Посебно бисмо хтели да поздравимо оне, који су освојили медаље током такмичења у Русији, оне, који су спортски углед Србије подигли на високи ниво. Увек навијамо за наше српске пријатеље. Надамо се да ће Србија бити на достојанствен начин представљена на Зимским Олимпијским Играма у Сочију, чије ће отварање бити за пет месеци – двадесет трећег фебруара две хиљаде четрнаесте године.

Олимпијада још није ни почела, а Србија је већ однела своју прву победу. Србија је јуче проглашена за једног од победника конкурса уметничких ансамбала, који ће наступати у Сочију са културним програмом. То је српски оркестар „Хармоника“ који се састоји од тридесет шест младих музичара.

Спорт је свет, спорт је будућност, младост, и није случајно што је Ваш министар  млад човек. Пожелимо му пуно успеха. У Русији су спорт и политика веома блиски. И једно и друго су такмичења за најбоље.

Желимо нове успехе Србији током такмичења у Сочију. Рецимо „не“ кризама, „не“ - рату, „да“ - спорту, „да“ - пријатељству Русије и Србије, „да“ - новим победама српских спортиста!

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти