Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Срби се опраштају од путника руског војног авиона

26. децембра у Амбасади Русије, поводом пада авиона у којем је живот изгубило 92 људи, била је отворена Књига жалости. Испред Амбасаде грађани полажу цвеће и пале свеће. 

Током дана, у Књигу жалости уписали су се и министар одбране Зоран Ђорђевић, као и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Радост који сте нам доносили може да се мери само тугом коју осећамо. Одлазе најбољи, памтићемо вас заувек", написао је Вулин у Књизи жалости.

"Пријатељи живе у нашим срцима и када нису поред нас. Сећање на наше војнике, уметнике који су отишли 'тамо далеко' остаће заувек! У мислима смо са Вама. Нека Вам је вечна слава!" уписао је министар Ђорђевић.

Такође дошли су да изразе своје саучешће Начелник Генералштаба Србије Љубиша Диковић, председник Српске народне партије Ненад Поповић, лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, војни аналитичар Мирослав Лазански, народни посланици и бројни представници дипломатског кора и српски држављани.

 

На основу материјала агенције Спутњик и телевизије РТС.

 

СРБИ ОДАЈУ ПОЧАСТ РУСИМА СТРАДАЛИМ У АВИОНСКОЈ НЕСРЕЋИ

У амбасади Руске Федерације у Београду отворена је књига жалости поводом јучерашње авионске несреће над Црним Морем у којој су погинули чланови хора Александров, докторка Лиза и новинари који су путовали у Сирију.

 

 

Од раног јутра грађани Београда долазе у амбасаду како би се уписали у књигу жалости и изразили саосећање са браћом Русима.

 

 

 

 

 

 

У књигу жалости уписао се и министар одбране Републике Србије Зоран Ђорђевић, као и представници амбасада Јапана, Азербејџана и Катара.

 

 

 

 

Међу онима који су дошли да одају почаст страдалима у авионској несрећи над Црним морем су и лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, војни аналитичар Мирослав Лазански и председник Српске народне партије Ненад Поповић.

 

 

 

Представник Азербејџана

 

Представник Катара

 

Представник Јапана

Представник Јапана

 

 

Међу присутнима био је и унук бившег председника СФРЈ Јосипа Броза Тита, Јошка Броз.

 

Преузето је са http://srb.news-front.info

 

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти