Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Лавров: "Тренутак истине" у односима са ЕУ

Можемо рећи да се у односима Русије и ЕУ дошло до тренутка истине, написао је шеф диломатије Русије Сергеј Лавров за лист Комерсант и оптужио Запад да врши притисак на Украјину.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров оценио је да је дошао "тренутак истине" у односима Европске уније и Русије и оптужио Запад да врши притисак на Украјину.

сергеј-лавров Бета АП.јпг
"Можемо рећи да се у односима Русије и ЕУ дошло до тренутка истине", написао је Лавров за данашњи руски дневник Комерсант.

Руски министар је рекао да размишљање о разлозима због којих, како је навео, "неки од западних партнера настоје... да укључе (Украјину) у њихов геополитички простор, неизбежно води ка основним питањима о односима Европске уније и Русије".

Током двомесечне кризе у Украјини, Русија се супротставља ЕУ и САД које оптужује да охрабрују протесте против власти, док Запад оптужује Русију да врши притисак на ту бившу совјетску републику.

Антивладини протести почели су у новембру када су украјинске власти одлучиле да не потпишу споразум о придруживању с ЕУ зарад приближавања Русији.

Извор: RTS

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти