Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Сергеј Лавров одржао је телефонски разговори са Министрима спољних послова Њемачке, Пољске и Француске

22. фебруара били су одржани посебни телефонски разговори Министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова са министрима спољних послова Њемачке Франком-Валтером Штајнмајером, Пољске Радославом Сикорским и Француске Лораном Фабијусом.

Сергеј Лавров је изразио најозбиљнију забринутост због неспособности да се договоре оних, који су потписали 21. фебруара споразум у Кијеву. Опозиција није само испунила ни једне од својих обавеза, него већ поставља све нове захтеве, потчињавајући се наоружаним екстремистима и разбојницима, чије су акције директна претња суверенитету и уставном уређењу Украјине.

Руски Министар снажно је позвао Њемачку, Пољску и Француску као земље, који су активно промовисали и осведочили потписивање споразума од 21. фебруара, да искористе свој утицај на опозицију да би су изнудили његово хитно испуњење и исконтролисање бесних бандита. Време је да се престане са преваром светске јавности и да се престане стварање такве слике да је данашњи Мајдан представља интересе украјинског народа.

Франк-Валтер Штајнмајер, Радослав Сикорски и Лоран Фабијус разделили су забринутост руске стране, признали су да опозиција не реализује свој део обавеза и обећали су да хитно предузму мере да се направе додатни кораци ради обезбеђења реализације постигнутих договора.

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти