Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак В.Путина и А.Вучића у Пекингу 26.04.19

Важан сусрет: Детаљи разговора Путина и Вучића

Председници Србије и Русије, Александар Вучић и Владимир Путин, састали су се у Пекингу на маргинама форума „Један појас, један пут“, а реч је први узео Путин, истакавши одмах на почетку да је веома задовољан што се поново састаје са Вучићем, објављено је на сајту Кремља.

„С топлином се сећамо гостопримства које је указано мени и нашој делегацији током посете Београду 17. јануара. Тада одржани разговори допринели су ширењу узајамне сарадње и активирању билатералних веза. То се одражава и на обим робне размене, који је прошле године скромно, али ипак повећан за два одсто“, рекао је Путин у делу састанка који је био отворен за медије.

Александар Вучић и Владимир Путин
© TANJUG / ЗОРАН МИРКОВИЋ
 
Путин је додао да између две земље постоје стални политички контакти између министарстава иностраних послова, а односи се развијају и у осетљивој области као што је војно-техничка сарадња.

„Радујем се због могућности да се састанем са Вама на маргинама данашњег догађаја и да поразговарамо о билатералним односима и ситуацији у региону“, казао је Путин.

Вучић је Путину, на руском, узвратио:

„Господине председниче, поштовани Владимире Владимировичу, драги пријатељу, веома се радујем сусрету са Вама данас.“

Српски председник је рекао да је Путинова историјска посета Србији имала велики значај за даљи развој сарадње и односа двеју земаља.

„Ваша посета је донела пуно конкретних резултата, али то је била посета с душом, јер је дотакла душу сваког грађанина Србије“, нагласио је Вучић.

Он је Путину још једном захвалио за огромну подршку развоју најбољих политичких односа између две земље.

„Морам да изразим захвалност за подршку коју пружате територијалној целовитости и суверенитету Србије и за то што подржавате нашу земљу у свим међународним организацијама. То је за нас веома важно питање“, казао је српски председник.

Вучић је у разговору истакао и да по питању Косова има много притисака на Србију.

„Још једном Вам хвала за недвосмислену подршку“, рекао је председник Србије.

Треба истаћи да је стални раст обима робне размене заједнички успех, напоменуо је Вучић.

„Имамо сарадњу у многим областима. Сматрам да у области енергетике, инфраструктуре, иновација и технолошког развоја треба да ојачамо и учврстимо наше односе. Још једном хвала за данашњи сусрет“, казао је он.

Вучић је на крају навео да је данас Велики петак и пожелео Путину радостан и благословен Ускрс и успех и срећу братском руском народу.

Извор: Спутњик

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти