Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак С.Шојгуа и А.Вулина у Москви 24.04.19

Вулин: Односи министарстава одбране Србије и Русије
на највишем нивоу

Односи између министарстава одбране Србије и Русије су на највишем историјском нивоу, а ове године је значајно повећан број планираних активности у оквиру билатералне војне сарадње, изјавио је министар одбране Александар Вулин на састанку са руским колегом Сергејем Шојгуом.

„Могу само да се захвалим председнику Путину и председнику Вучићу због начина на који су остварили војно-технички споразум и због начина на који се он спроводи“, рекао је Вулин који се на одвојеном састанку у оквиру Осме безбедносне конференције у Москви састао са Шојгуом, саопштило је Министарство одбране.

Он је истакао да се све спроводи како је и договорено и да две земље имају разлога да буду поносне на односе министарстава.

То је шести сусрет министара одбране Србије и Русије откад је Александар Вулин преузео ресор одбране.

Министри су се сложили да је учешће на заједничким вежбама значајно за војске обеју земаља и посебно су истакли да се односи припадника Војске Србије и оружаних снага Руске Федерације на најбољи начин учвршћују на терену.

Министар Вулин је изразио забринутост због формирања такозване Војске Косова и захвалио се министру Шојгуу за доследну подршку Руске Федерације Србији.

Министар Шојгу је прихватио позив министра Вулина да дође у посету Србији. Његов долазак у Београд очекује се у току 2019. године.

Извор: Спутњик

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти