Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Н.Патрушева и Н.Стефановића

О чему је Стефановић причао са главним руским безбедњаком

12:17 19.06.2019
 
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевом о унапређењу сарадње српске полиције и руских безбедносних служби, будућој сарадњи у борби против тероризма, као и организованог и других видова криминала.

Током сусрета у руском граду Уфи, Стефановић је Патрушева упознао и с последњим угрожавањем безбедности Срба на Косову и Метохији, посебно указавши на случај у коме је претучен и представник Уједињених нација, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Том приликом, српски министар је изјавио и да је то само још један од доказа да, захваљујући представницима приштинских институција, на Косову и Метохији нема владавине права и закона, због чега је безбедност Срба додатно погоршана.

Он се осврнуо и на поновни захтев такозваног Косова за пријем у Интерпол, подсетивши да је то у супротности са основним правилима те међународне полицијске организације, као и с Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

Додао је да је и последњи упад косовских безбедносних снага на север Косова и Метохије доказ да се од Приштине никако не може очекивати да поштује међународно право, нити правила рада Интерпола.

Стефановић је захвалио Патрушеву и на принципијелној подршци Русије Србији поводом статуса Косова и Метохије, али и у вези са другим питањима која се тичу јужне српске покрајине.

Секретар руског Савета безбедности Патрушев потврдио је став Русије да подржи Србију на предстојећој Генералној скупштини Интерпола како би се спречио пријем такозваног Косова.

Стефановић борави у дводневној посети Русији поводом 10. Међународног скупа високих званичника задужених за питања безбедности, саопштено је из МУП-а.

Извор: Спутњик

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти