Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак министра Вулина и амбасадора Чепурина

Састанак министра Вулина и амбасадора Чепурина

Министар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Чепурином са којим је разговарао о даљем унапређењу сарадње у области одбране и актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету.

Саговорници су се сагласили да Република Србија и Руска Федерација брижљиво граде и чувају веома добре и традиционално пријатељске односе. Током разговора, министар Вулин је изразио захвалност за до сада добијену подршку.
 
- Захвалан сам министру одбране Руске Федерације генералу армије Сергеју Шојгуу на позиву да учествујем на седмој Московској конференцији о међународној безбедности где сам имао прилику да са колегама из читавог света, кроз отворену и конструктивну дискусију, поделим стечена искуства и ставове по теми очувања и даљег унапређења међународне, пре свега европске безбедности, рекао је министар Вулин и истакао да је познат став Републике Србије да сва отворена питања решавају политичким дијалогом и консензусом. Такође, министар одбране је истакао да је војна неутралност трајно опредељење Републике Србије.
 
Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, министар Вулин је нагласио да Република Србија настоји да обезбеди нормалан живот српске заједнице на том простору, те да наша земља веома цени подршку коју нам по том питању пружа Руска Федерација. Он је посебно захвалио на принципијелном ставу Руске Федерације у вези са очувањем територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.
 
Амбасадор Чепурин је истакао да је сарадња министара одбране Вулина и Шојгуа достигла изузетне резултате и захвалио министру Вулину на учешћу у раду безбедносне конференције, као и личном доприносу развоју сарадње два министарства.

Извор: http://www.mod.gov.rs/cir/12396/sastanak-ministra-vulina-i-ambasadora-cepurina-12396

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти