Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Михаила Богданова с Александром Вучићем

Вучић и Богданов о даљем стратешком партнерству

Председник Владе Александар Вучић састао се са замеником министра спољних послова Руске Федерације Михаилом Богдановом, са којим је разговарао о даљем развоју стратешког партнерства.

Премијер Вучић и заменик шефа руске дипломатије Богданов сагласни су да континуитет састанака високих званичника двеју земаља значајно доприноси садржајним политичким односима и свестраној сарадњи.

Састанак Богданова и Вучића
Састанак Богданова и Вучића

Српски премијер је захвалио руском званичнику на доследној подршци Руске Федерације територијалној целовитости и суверенитету Републике Србије, која долази до изражаја и кроз усклађене активности у међународним организацијама.

Вучић је нагласио да Србија остаје привржена дијалогу, као начину решавања питања Косова и Метохије дипломатским и мирним средствима.

Упознао је Богданова са безбедносним приликама и изазовима на Западном Балкану, попут неодговорних најава формирања војске такозване државе Косово, супротно одредбама Бриселског споразума, али је и нагласио чврсто опредељење Србије за политику мира, стабилности и сарадње у региону.

Исто тако се, кроз своје спољнополитичке активности, Србија залаже за мирно решавање свих регионалних криза, уз уважавање интереса свих страна, рекао је премијер.

Заменик министра спољних послова Михаил Богданов истакао је да се Руска Федерација не меша у унутрашње ствари других држава, али да свака нестабилност на Западном Балкану лоше утиче и на међународне прилике, те стога деле забринутост и подржавају политику Србије, саопштено је из Владе Србије.

Преузето је са http://www.rts.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти