Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак К.Косачева и Н.Поповића

"Српски народ на Косову може да рачуна на подршку Русије"

Русија ће подржати свако решење по питању Косова које подржава српски народ, а које је у складу са Уставом и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, оцењено је на састанку који су одржали министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и председник Одбора за спољну политику у Савету Федерације Русије Константин Косачов. 

Поповић је изразио захвалност Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци ове земље у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије. 

Ненад Поповић и Константин Косачов
Ненад Поповић и Константин Косачов

"Захвални смо Русији на поштовању међународног права и ставу да ће подржати само оно решење за Косово које је у оквиру Устава Републике Србије и Резолуције 1244", рекао је Поповић и додао да "једино такво решење гарантује очување мира и економску будућност и за Србе и за Албанце на Косову", саопштено је из ресорног министарства.

Косачов је истакао да српски народ на Косову може да рачуна на подршку Русије. 

"Поручујем Србима на Косову да је Русија уз српски народ и Србију", истакао је Косачов и додао да ће Русија остати доследна у поштовању међународног права и Резолуције 1244 које Косово препознаје као интегрални и неотуђиви део Србије. 

Поповић и Косачов су разговарали о начинима како да се обезбеди већа економска помоћ за српску заједницу на Косову, оценивши да је економска перспектива кључна за останак и повратак Срба на Косово, наводи се у саопштењу.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3286508/srpski-narod-na-kosovu-moze-da-racuna-na-podrsku-rusije.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти