Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Амбасадора са Министром одбране Србије

Вулин захвалио Чепурину на подршци Србији

Министар одбране Александар Вулин састао се са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином, коме је захвалио на подршци територијалном интегритету Србије и напорима за проналажење компромисног решења за Косово и Метохију, као и за подршку у Савету безбедности УН, кад год је угрожен интерес Србије.

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, Вулин је истакао да је због актуелних дешавања отежан даљи наставак дијалога између Београда и Приштине, као и могућност постизања компромиса.

Александар Вулин и Александар Чепурин
Александар Вулин и Александар Чепурин

Према његовим речима, Србија сматра да би формирање војске Косова изазвало озбиљне безбедносне проблеме за читав регион и снажно се томе противи.

Вулин и Чепурин нагласили су да су веома задовољни билатералном војно-техничком сарадњом и да ће оба министарства одбране предузети мере за унапређење сарадње у области одбране.

На састанку је истакнуто да су односи две земље на изузетно високом нивоу и да је посета председника Русије Владимира Путина Србији оставила снажан утисак и у Србији и у Русији.

Вулин је нагласио да ће са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом разговарати о унапређењу сарадње на Осмој Московској безбедносној конференцији, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3402589/vulin-zahvalio-cepurinu-na-podrsci-teritorijalnom-integritetu-srbije.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти