Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Александар Чепурин код Председника Томислава Николића

Председник Србије Томислав Николић отпутоваће у четвртак, 6. фебруара, у Сочи, где ће присуствовати отварању зимских Олимпијских игара и подизању заставе Србије у Олимпијском селу, саопштила је прес служба председника.

"Својим боравком у Сочију на отварању Зимских олимпијских игара желим да пружим подршку миру у свету, што Олимпијске игре и симболизују, а уједно и борби свих, а сада највише Русије, против тероризма, као великог зла савременог човечанства", рекао је данас председник Николић током састанка са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином, наведено је у саопштењу.

Николић је рекао да се у последње две године однос према Србији у свету знатно изменио, да су обновљена многа стара пријатељства која су до тада непотребно запостављана и да се нада да ће у Сочију имати прилику да разговара са лидерима бројних пријатељских земаља.

Амбасадор Чепурин се, како је саопштено, захвалио председнику Николићу што ће присуствовати отварању Зимских олимпијских игара, истакавши да је за Руску Федерацију одржавање Олимпијских игара у Сочију догађај од изузетне важности.

У Сочију се очекује присуство око 60 шефова држава, што је много већи број него што је уобичајено, рекао је руски амбасадор.

Извор: Тањуг

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти