Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Александра Чепурина са Расимом Љајићем и Снежаном Богосављевић-Бошковић

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин разговарао је данас са Министром трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије Расимом Љајићем и Министром пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије Снежаном Богосављевић Бошковић о питањима економској сарадњи двеју земаља.

***

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић разговарали су данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о превазилажењу несугласица које су се у јавности појавиле поводом извоза јабука на руско тржиште.

Амбасадор Чепурин том приликом је нагласио да извоз српских пољопривредних производа у Русију ни на који начин није угрожен, нити је постојала било каква могућност за увођење забране увоза воћа и поврћа из Србије на руско тржиште.

Амбасадор Руске Федерације истакао је да је реч искључиво о техничким стварима, о којим ће већ наредне недеље у Београду разговарати надлежне инспекцијске службе двеју држава.

Министри Љајић и Богосављевић Бошковић упознали су амбасадора Чепурина и са успостављеним системом контроле извоза воћа и поврћа из Србије у Русију који су надлежне службе две земље активирале 2. марта ове године и који подразумева слање скенираних фитосертификата и пре него што пошиљка производа буде упућена на руско тржиште. Циљ такве процедуре је да надлежне службе Руске Федерације буду унапред упознате са тачном садржином пошиљки које би требало да стигну на руско тржиште.

Извор - Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије

 

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти