Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Александра Чепурина са Небојшoм Стефановићем

Председник Скупштине Небојша Стефановић и руски амбасадор Алексадар Чепурин сагласни да су односи Србије и Русије традиционално добри и пријатељски. Тема састанка могући долазак председника руске Думе у Београд, као и заједничка манифестације поводом сто година од почетка Првог светског рата.

На састанку председника Скупштине Србије Небојше Стефановића са амбасадором Русије Александром Чепурином говорило се о плановима за могућу посету Србији председника руске Думе Сергеја Наришкина.
Cepurin i Stefanovic-tanjug.jpg
Тема разговора било је и организовање заједничке манифестације поводом облежавања стогодишњице од почетка Првог светског рата, ове године у Београду.

Заједнички је оцењено да су активности везане за обележавање стоте годишњице од изузетног значаја, пре свега за очување историје две државе, саопштено је из Скупштине Србије.

Стефановић и Чепурин сагласили су се да су односи Србије и Руске Федерације традиционално добри и пријатељски.

Стефановић је похвалио досадашњи ток организације предстојећих Зимских олимпијских игара које се одржавају у Сочију и пожелео много среће и успеха учесницима који ће представљати Руску Федерацију.

Извор: RTS

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти