Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Александра Чепурина са начелником Управног округа Ногинска

5 јуна Амбасадор Александар Чепурин имао је састанак са званичном руском делегацијом на челу са начелником Управног округа Ногинска Владимиром Лаптевим.

На састанку су такође присутствовали заменик председника Думе Московске области Иван Жуков, први заменик градоначелника Ногинска Алексеј Јегоров, председник Савета депутата општине Обухово Олег Карцов, помоћник заменика градоначелника Ногинска Александар Гамолин, генерални директор „Фабрике ливница и механике“ Карен Арутјуњан, привредник Виктор Сидоров и игуман Храма Иконе божије, јереј Игор Дорохов.

Господин Лаптев је изразио велику заинтересованост за сарадњу са спрским предузечима и исказао спремност да у скоријем периоду склопе пословне аранжмане са партнерима из Среднобаснатског округа у различитим сферама, укључујући биохемију, металску производњу и прехрамбену индустрију. 

Он је такође навео да споразумом о братимљењу између Управног округа Ногинска, Средњобанатског округа и Града Зрењанина, који је потписан 3. јуна, озваничена сарадња започета посетом српске делегације Ногинску, фебруара ове године.

„Потписивањем Споразума отвара се нова страница наше сарадње, дошли смо да још боље упознамо једни друге, да сазнамо које су наше могућности и оценимо узајамне односе. То важи и за области економије и културе и спорта, и уверен сам да ћемо једни другима да помогнемо, да то буде и узајамно и на обострану корист“ - истакао је Владимир Лаптев. 

По завршетку састанка Амбасадор и госте разменили су традиционални поклоне. А игуман Храма Иконе божије је поклонио Амбасадору дивну икону.

Делегација руског округа Ногинска борави у четвородневној посети Зрењанину, а повод је привредно и културно повезивање две средине. До сада гости из Русије упознали су се са привредним могућностима и културним вредностима Зрењанина, као и суседних општина, Новог Бечеја, Житишта и Нове Црње, које чине Среднобанатски округ.

Уз разговоре са домаћинима у седшту Срењобантског округа, Скупштини града Зрењанина и Регионалној приведној комори, делегација из Русије су посетили Фабрику уља "Дијамант", "Беохемију" и "Агрожив", како би се проширила листа са добрим примерима привредне срадње, коју остварују Српко-руска трговинска кућа у Српској Црњи, у извозу готових јела у Русију и плантажа "Био стар" у Војвода Степи, која на руско тржиште извози воће.

 

 

Категорије: Економија Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти