Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак А.Чепурина и А.Вучића 16.04.19

Вучић са Чепурином о састанку са Путином у Пекингу

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Русије Александар Чепурин разговарали су данас о организацији састанка председника Александра Вучића и Владимира Путина у Пекингу, током одржавања Другог форума за међународну сарадњу „Појас и пут“.

Председник Вучић је рекао да му је част што ће се поново састати са председником Путином. 

Он је навео да ће то бити њихов 16. састанак, а други ове године, и да ће му бити задовољство да са председником Русије разговара о билатералној сарадњи у свим областима, као и о ситуацији у региону, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Председник Србије, говорећи о ситуацији у региону, поновио је да је наставак дијалога са Приштином немогућ док не буду укинуте таксе на српску робу.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су разговарали о активностима за даље унапређење билатералне сарадње и договореним састанцима српских и руских званичника.

Двојица саговорника су разговарали и о сарадњи у области енергетике и плановима за изградњу гасовода „Турски ток“, који би омогућио редовно и уредно снабдевање Србије гасом, наведено је у саопштењу.

Извор: Спутњик

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти