Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак А.Чепурина и А.Брнабић

Брнабић: Путинова посета је велика част за Србију

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић навела је током разговора са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином да је за Србију велика част то што ће председник Руске Федерације Владимир Путин, на позив српског председника, посетити Србију у јануару наредне године.

Ана Брнабић је додала да ће то бити и изузетна прилика да се сарадња наших земаља учврсти и потврди традиционално пријатељство два народа, нагласивши да се очекује и потписивање више споразума који ће ближе уредити одређене области сарадње две државе, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Александар Чепурин и Ана Брнабић
Александар Чепурин и Ана Брнабић

"Амбасадор Чепурин је изразио задовољство због континуитета дијалога, сарадње и размена посета на највишем нивоу, подсетивши и на скорашњу веома успешну посету председника Вучића Русији", наводи се у саопштењу.

На састанку је разговарано о сарадњи у области економије, енергетске стабилности и културе као и српско-руском Међувладином комитету за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, који ће заседати у Београду у новембру ове године.

Брнабићева је искористила прилику да се захвали на чврстој и доследној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије и нашем конструктивном приступу у проналажењу компромисног и трајног решење за питање Косова и Метохије.

Говорећи о економској сарадњи, амбасадор је истакао значај Међународног економског форума у Санкт Петербургу, који се под покровитељством председника Руске Федерације одржава у јуну наредне године и позвао премијерку да учествује на овом важном светском економском догађају, додаје се у саопштењу.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3290940/brnabic-putinova-poseta-je-velika-cast-za-srbiju.html

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти