Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак А.Боцан-Харченка и З.Ђорђевића

Министар Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Русије Харченком о пријатељским односима са Србијом

Министар Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Русије Харченком
о пријатељским односима са Србијом

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним амбасадором Руске Федерације Александром Боцан Харченком и пожелео му успешан мандат у нашој земљи истакавши да су Србија и Русија одувек биле пријатељске земље као и да су односи између њих данас на највишем могућем нивоу, али да увек постоји додатног простора за унапређење.

 Министар Ђорђевић похвалио је досадашњу сарадњу коју Србија има са Русијом, посебно са Министарством рада и социјалне заштите Руске Федерације и навео да су доказ тога многобројни потписани споразуми. Ђорђевић је амбасадора информисао и са планираним радовима на Гробљу ослободилаца Београда који би требало да буду готови на Дан ослобођења Београда.

Како је рекао, посебно му је драго што је од ове године манифестација Бесмртни пук, на иницијативу Министарства, постала догађај од државне важности.

„Међународна конференција ,,Бесмртни пук“ која ће се одржати 25. септембра у Србији и у Русији, још једном ће потврдити снажне и пријатељске односе који постоје између две земље“, рекао је министар и упознао амбасадора и са планом да се до краја године одржи још једна велика међународна конференција на којој се очекује између осталих и доста високих званица из Руске Федерације. 

Амбасадор Руске Федерације Александар Боцан Харченко захвалио је министру на доприносу развоју билатералних односа Републике Србије и Руске Федерације, а посебно на његовој посвећености када је реч у области заштите ратних меморијала и додао да ће настојати да током свог дипломатског мандата подржи све активности ресорног министарства.

Када је реч о  организовању конференције Бесмртни пук у Београду, амбасадор је истакао да је то јако добра замисао и да ће имати посебан значај за Републику Србију, као и  да је треба организовати на најбољи могући начин те да има подршку амбасаде, али и њега лично.

Извор: званичан сајт Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти