Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Руском тржишту приближити туристичке потенцијале Србије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином, са којим је разговарао о даљим корацима у циљу унапређења економских односа и повећања обима робне размене између две земље, као и о сарадњи у области туризма.

Потпредседник Владе Љајић истакао је да ће руском тржишту у наредном периоду бити посвећена посебна пажња , када је у питању привлачење туриста за долазак у Србију. У том циљу, рекао је Љајић, од великог значаја било би учешће Русије на предстојећем међународном сајму туризма у Београду, у фебруару наредне године, пошто та земља до сада није наступала на поменутој манифестацији.

Амбасадор Чепурин је током састанка известио потпредседника Владе Љајића да ће руска страна, у сарадњи са својим партнерима, до почетка октобра припремити нацрт споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске уније, коју чине Руска Федерација, Белорусија, Казахстан, Јерменија и Киргистан, када би могли да започну преговори о његовом закључењу.

Љајић и Чепурин су изразили наду да ће у што скоријој будућности тај споразум бити и потписан, што ће резултирати проширивањем листе роба које ће се наћи на режиму слободне трговине, али и повећањем тржишта за српске извознике.

Преузето је са http://mtt.gov.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти