Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Русија укупни победник зимске Олимпијаде у Сочију

ТРКАЧИ НА СКИЈАМА НА 50 КИЛОМЕТАРА - ЉЕГКОВ, ВИЉЕГЖАЊИН И ЧЕРНОУСОВ - ЗАУЗЕЛИ ЦЕЛО ПОБЕДНИЧКО ПОСТОЉЕ

* Већ има 12 златних, 11 сребрних и девет бронзаних медаља, а најближи „гонилац“ – репрезентација Норвешке – „само“ 11 златних, пет сребрних и десет бронзаних

_______________________________________________________________________________________________

РУСИЈА је и пре завршетка борби за медаље последњег дана зимске Олимпијаде у Сочију постала њен укупни екипни победник.

Већ има 12 златних, 11 сребрних и девет бронзаних медаља, а најближи „гонилац“ – репрезентација Норвешке – „само“ 11 златних, пет сребрних и десет бронзаних. А још без икаквих шанси да свој скор поправи јер нема представнике у два незавршена такмичења – у финалу хокејашког олимпијског турнира и борби за медаље бобова-четвороседа.

Русија је данас побољшала све три „ставке“ свог олимпијског биланса јер су њени тркачи на скијама – Александар Љегков, Максим Виљегжањин и Иља Черноусов – освојили сва три прва места у трци на 50 километара.

Сочи-2014 је највећи успех у историји руског и совјетског „белог спорта“. Јер, за Русију је претходни највећи успех био Лилехамер: 11 златних, осам сребрних и четири бронзане медаље, за зимске спортове СССР – Калгари (29 медаља).

У Сочију су златне медаље за РФ још освојили: мушка штафета у бијатлону,  уметнички клизачи Аделина Сотњикова, Татјана Волосожар и Максим Трањков и репрезентација екипно, возачи боба-двоседа Александар Зубков и Алексеј Војевода, шорт-трекиста Виктор Ан и сноубордиста Виктор Вајлд по две и скелетониста Александар Третјаков.

Сјајна друга места за своју земљу освојили су и: бијатлонисткиња Олга Вилухина и женска штафета у истој дисциплини, уметнички клизачи Ксенија Столбова и Фјодор Климов, шорт-трекист Владимир Григорјев, мушка штафета 4х10 километара у трчању на скијама, сноубордист Николај Ољуњин, санкаш Алберт Демченко, санкаши у штафети и тркачица на клизаљкама Олга Фаткуљина.

Поред Черноусова, бронзане медаље за Русију освојили су: тркачи на клизаљкама екипно, скелетонисткиња Јелена Никитина, тркачица на клизаљкама Олга Граф, бијатлониста Јевгениј Гарањичев, уметнички клизачи Јелена Иљиних и Никита Кацалапов, шорт-трекиста Виктор Ан, фристајлиста Александар Смишљајев и сноубордисткиња Аљона Заварзина.

 

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти