Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Русија о протестима у Србији

Москва изражава наду да ће сви политички актери у Србији показати одговорност и да неће дозволити дестабилизацију ситуације у земљи у светлу протеста који су одржани претходних дана, наводи се у коментару званичне представнице Министарства иностраних послова Русије Марије Захарове, објављено на сајту руског министарства.

„Обратили смо пажњу на протесте који су одржани у једном броју градова Србије, а током којих су предузети покушаји да се доведу у сумњу резултати председничких избора одржаних 2. априла у тој земљи. Међутим, многобројни посматрачи, међу њима странци, као и представници међународних структура, констатовали су да нису забележена никакве значајне неправилности, да је процедура гласања изведена у складу са општеприхваћеним нормама и да резултати објективно одражавају вољу српских бирача“, наводи се у коментару.

Руско Министарство иностраних послова навело је да „у демократској и пријатељској Србији постоје све потребне могућности за реализацију грађанских права, укључујући слободу говора и окупљања“.

„Важно је да се сва питања решавају искључиво у оквиру закона. Надамо се да ће сви политички актери у Србији показати одговоран приступ и да неће дозволити дестабилизацију ситуације у земљи“, наводи се у коментару званичне представнице руског спољнополитичког ресора.

Преузето је са rs.sputniknews.com

 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти