Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Русија ће школовати ћерку Слађане Станковић

Амбасадор Русије Александар Чепурин са јуниoрима СД Црвена звезда у Руском Дому

 

© Sputnik/ Радоје Пантовић
16:36 22.04.2016
Маша Радовић

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин рекао је за Спутњик да ће Русија финансирати школовање Милице Станковић, ћерке службенице Амбасаде Србије у Либији, која је погинула приликом америчког бомбардовања положаја ДАЕШ-а.

„Амбасада Русије одазвала се на молбу породице Станковић и склопљен је договор са једном од руских банака која послује у Србији да се пружи финансијска помоћ малој Милици, како би девојчица завршила средњу школу. Такође, разматра се могућност њеног студирања на једном од престижних универзитета у Москви, с перспективом запошљавања у једној од руских фирми у Србији“, рекао је Чепурин за Спутњик.

Слађана Станковић, службеница амбасаде Србије у Либији, отета је у новембру прошле године са колегом Јовицом Степићем, а обоје су погинули 22. фебруара у америчком бомбардовању положаја терориста ДАЕШ-а у либијском граду Сабрати. 

Иначе, Чепурин је то изјавио у Руском дому у Београду, приликом представљања Других међународних игара, које ће бити одржане у Сочију од 23. до 29. априла.

Игре су у потпуности посвећене деци и младима —  до сада је пријављено 600 малишана из 46 земаља света. Планирана су такмичења у различитим спортовима, као и богат културно-образовни програм.

У спортском делу Игара биће одржана такмичења у кошарци, одбојци, мини-фудбалу, шаху, стоном тенису и пливању, а културно-образовни програм обухвата популарна предавања, сусрете и упознавање са руским језиком и књижевношћу.

На пратећем форуму у Сочију учествоваће и млади новинари, представници политичких, друштвених и научних кругова страних држава. Циљ Међунардних игара је да се учврсте међународне спортске и друштвене везе Руске Федерације са дијаспором, а први пут су одржане прошле године.Преузето је са: http://rs.sputniknews.com

 

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти