Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Разговор А.Чепурина и Н.Поповића

Поповић и Чепурин: Огроман потенцијал за развој односа

 

Небојша Поповић и Александар Чепурин

© Фото : Влада Србије

 

Поред најбоље политичке сарадње између Србије и Русије, потребно је интензивно радити на унапређењу економске сарадње, где имамо огроман потенцијал за развој наших односа, поручено је на састанку који су, уочи посете председника РФ Владимира Путина Србији, одржали министар за иновације Ненад Поповић и амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин.

Поповић и Чепурин су оценили да велики потенцијал за сарадњу, поред области енергетике, пољопривреде, трговине, постоји у области иновација, технолошког развоја и дигиталне економије.

„То ће сигурно бити једна од важних тема током разговора председника Вучића и председника Путина“, истакли су Поповић и Чепурин.

Двојица саговорника истакли су задовољство због бројних и значајних споразума који ће две земље потписати током посете председника Путина Србији.

Поповић и Чепурин су навели да је то доказ изванредних међудржавних односа Србије и Русије, али и залог за развој најбоље политичке и економске сарадње у будућности.

„Србија види Русију као једног од својих најважнијих стратешких партнера“, навео је Поповић.

Он је истакао да је Русија увек пружала најснажнију подршку заштити кључних државних и националних интереса Србије и српског народа.

„Русија нас подржава у заштити нашег територијалног интегритета по питању Косова, као и у очувању Републике Српске“, навео је Поповић.

Он је поручио да је српски народ захвалан Русији и руском председнику Владимиру Путину на подршци у очувању српских националних интереса „увек када је то за Србију било најважније и најпотребније“.

Извор: https://rs.sputniknews.com/politika/201901101118447415-popovic-cepurin-ekonomija/

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти