Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Путину у Сеулу додељен почасни девети дан у теквондоу

ПРЕДСЕДНИК РФ НОСИЛАЦ ЈЕ ОСМОГ ДАНА У ЏУДОУ И ЦРНОГ ПОЈАСА У КАРАТЕУ

ПРЕДСЕДНИК Светске теквондо федерације Чу Чхон Вон уручио је шеф руске државе Владимиру Путину - на пригодној церемонији у Сеулу - диплому о додели почасног деветог дана у тој традиционалној корејској борилачкој вештини.

Чу је руском лидеру истовремено предао и одговарајући појас, нагласивши да је почасни девети дан додељен свега неколицини људи у свету и да се носилац деветог дана сматра „великим мајстором“,

„Не мислим да сам заслужио тако висок дан. Гледам на ово признање - рекао је Путин, захваљујући се - као на потез којим ћемо заједно допринети даљој популаризацији ове сјајне борилачке вештине. Ми у Русији ћемо сигурно дати допринос њеном развоју“.

Чу на ову Путинову показану скромност узвратио речима:

„Ми добро знамо да председник Русије веом воли борилачке вешине и да се активно бави некима од њих, а и другим видовима спорта. И то је разлог што руски теквондисти држе високе позиције у свету“.

Да подсетимо:  теквондо је корејска борилачка вештина у којој ноге имају важнију улогу од руку. Њоме се у 205 земаља бави до 80 милиона људи.

Путин се џудом бави од своје 11-те године. Неколико пута је био првак Санкт Петербурга и носилац је црног појаса и осног дана.

Председник РФ има црни појас и у каратеу.

Написао је књигу о џудоу, а заједно са легендарним јапанским мајстором Јасихуром Јамашитом - и „видеоуџбеник“ за младе џудисте.

 

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти