Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Путин посетио Кинески дом у Сочију

ПРЕДСЕДНИК РФ ПРЕТХОДНО ПОСЕТИО АУСТРИЈСКИ ТИРОЛСКИ ДОМ И ДОМ ХОЛАНДИЈЕ

* Разгледао штандове о руско-кинеској омладинској спартакијади, спортским везама између Кине и Русије. Потом су пред Владимиром Путином наступили мајстори вушуа, укључујући шампионку света у вушуу Дарију Тарасову

* Путин се захвалио на представи и открио да га је председник НРК Си Ђинпинг замолио да посебну пажњу посвети кинеском тиму, пошто се зимски спортови у Кини тек развијају

_______________________________________________________________________________________________

ПРЕДСЕДНИК РФ Владимир Путин посетио је Кинески дом — културни пројекат Кинеског олимпијског комитета, где је одгледао презентацију кинеских борилачких вештина и пожелео кинеском олимпијском тиму успех на Олимпијади.

Циљ овог пројекта је јачање културне размене с другим земљама, одржавање конференција за медије и интервјуисање кинеских спортиста, тренера и кинеских званичника.

Руски председник је разгледао штандове о руско-кинеској омладинској спартакијади, спортским везама између Кине и Русије. После тога, пред Путином су наступили мајстори вушуа, укључујући шампионку света у вушуу Дарију Тарасову.

Путин се захвалио на представи и открио да га је председник НРК Си Ђинпинг замолио да посебну пажњу посвети кинеском тиму, пошто се зимски спортови у Кини тек развијају.

„Уверен сам да ће Кина одлично наступати и на Зимској олимпијаду у Сочију, у сваком случају – уживаће у боравку у Сочију” — рекао је он.

Руководилац главне државне управе за спорт Кине, Лу Пен, истакао је да ће долазак председника РФ у Кинески дом донети срећу и кинеским и руским спортистима. По његовим речима, та срећа се већ манифестовала — руски и кинески спортисти освојили су медаље у брзом клизању на кратким стазама, што је била прва медаља за Кину.

Руски репрезентативац у брзом клизању на кратке стазе Виктор Ан освојио је бронзану медаљу на 1.500 метара, што је пета медаља за Русију у Сочију. Други је био Кинез Хан Тијану, док је златну медаљу освојио Канађанин Шарл Амелин.

„Желим да вам честитам на том успеху. Цео свет зна да се у Кини спорт брзо развија, кинеско руководство придаје томе велики значај.

Сигуран сам да ће кинески спортисти имати запажене резултате. Надам се да се овде осећате као код куће. Хоћу да пожелим успех свим кинеским спортистима. Ово је прва, али не и последња медаља кинеског тима на Олимпијади” — казао је Путин.

У недељу је Путин посетио аустријски Тиролски дом и дом Холандије.

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти