Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Путин: Организацију Мундијала похвалили и медији и спортисти и навијачи

Путин: Организацију Мундијала похвалили и медији и спортисти и навијачи

 

Владимир Путин

© Sputnik / Алексей Никольский

 

Русија се врло темељно и одговорно припремала за Светско првенство у фудбалу, а грађани су изузетно срећно што је Мундијал успео и што је објединио милионе људи са свих страна планете, изјавио је руски председник Владимир Путин.

Он је уочи почетка гала-концерта који је уприличен у част Светског првенства у „Бољшој театру“ рекао да су организацију Мундијала похвалили сви, почев од спортиста, преко медија, све до навијача.

„Наше напоре веома су позитивно оценили пре свега спортисти, којима су омогућени сви услови да покажу свој максимум, затим медији, али и нваијачи“, рекао је.

Говорећи о навијачима, Путин је рекао да ће онима који буду желели да се поново врате у Русију омогућити повлашћени визни режим, како би се додатно упознали са руском културом,

„У више наврата су наши гости говорили да желе да се врате у Русију, да доведу своје породице, пријатеље. Ми ћемо се потрудити да им омогућимо повлашћени визни режим, како би наставили да се упознају са нашом културом“ рекао је руски председник.

„Захвални смо на свим лепим речима које су наши гости изговорили поводом Русије, њеног народ. Срећни смо што им се наша земља свидела, њена природа, култура и традиција. Драго нам је што су имали прилику да све то виде својим очима, како би се разуверили о свим тим измишљотинама које се сервирају на рачун Русије“, закључио је Путин.

Извор: https://rs.sputniknews.com/worldcup-2018-archive/201807141116555514-organizaciju-mundijala-pohvalili-svi/

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти