Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Путин и Асад о ситуацији у Сирији

Руски председник Владимир Путин разговарао је јуче телефоном са сиријским председником Башаром ал Асадом о припремама мировне конференције, уништавању хемијског оружја и о хуманитарној ситуацији у Сирији, саопштио је Кремљ и прецизирао да је руска страна иницирала разговор. 

„Владимир Путин је истакао напоре Русије и њених партнера у припремама међународне конференције Женева 2 и изразио задовољство договором са Башаром ал Асадом о слању делегације сиријске владе на ту конференцију“, додаје Кремљ. У разговору је, како се наводи, „изражена нада да ће главне опозиционе групе имати конструктиван приступ и учествовати на тој конференцији“. Кад је реч о уништавању сиријског хемијског оружја, Путин је „изразио задовољство успостављеном сарадњом сиријских власти и мисије Организације за забрану хемијског оружја и Уједињених нација“.

Путин је, међутим, изразио „забринутост због информација да екстремисти врше систематски прогон хришћана и припадника верских мањина“, пише у саопштењу. Руски председник се „нада да ће сиријска влада учинити све што је у њеној моћи да ублажи патњу цивилног становништва и да поново успостави мир међу верским заједницама“. „Башар ал Асад је захвалио руском руководству за помоћ и подршку сиријском народу“, додаје се у саопштењу Кремља.

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти