Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Прва омладинска школа ОДКБ у Београду

20. октобра у Београду у Руском дому почиње са радом Прва омладинска школа ОДКБ (Организације договора о колективној безбедности). Датум почетка догађаја намерно је изабран да се поклопи са даном, када су јединице Црвене армије одлободиле Београд од немачко-фашистичких освајача. Предвиђено је да у школе учествују представници омладинских покрета водећих политичких странака Србије, студенти Београдског универзитета и АЛФА Универзитета, млади политиколози. На отварању Прве Омладинске школе ОДКБ-а 20. октобра у 10.00 ће наступити са поздравним говорима:

Народни посланик, Шеф скупштинске делегације Републике Србије у Парламентарној скупштини ОДКБ Милован Дрецун,

Изванредни и Опуномоћени Амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Чепурин,

Изванредни и Опуномоћени Амбасадор Републике Беларус у Републици Србији Владимир Чушев.

Темељна излагања ће представити професор, доктор политичких наука, координатор Аналитичке асоцијације ОДКБ Игор Панарин („ОДКБ и безбедност Евразије“), руководиоци и професори Руског института системских истраживања, Санкт-Петербуршке Источне академије, Научно-истраживачког института Министарства за ванредне ситуације Русије, Академије цивилне заштите Министарства за ванредне ситуације Русије и друге.

21. октобра у оквиру Школе ће бити одржане седнице три секције (војно-политичка, информациона и секција о ванредним ситуацијама) у Руском дому и на Београдском универзитету (факултет безбедности). 22. октобра студије ће се одржати у Руско-српском хуманитарном центру у граду Ниш.

У оквиру Школе биће организовано два телемоста српске омладине са ректорима два руска универзитета. 20. октобра телемост Београд-Јекатеринбург са ректором Ураљског државног економског универзитета, Председником Универзитетске Лиге ОДКБ Михајилом Федоровим. 22. октобра телемост Ниш – Јереван, са ректором Јереванского државног економског универзитета, професором Арамом Симоњаном.

Друга омладинска школа ОДКБ-а ће се одржати у Јеременији у новембру 2015. године у оквиру Јереванског државног универзитета.

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти