Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Прослава Дана Дипломате 2017

Амбасада Русије у Србији у складу са насталом традицијом активно прославља Дан дипломатског радника и одржава низ свечаних догађаја.

10. фебруара на Новом гробљу Београда била је одржана церемонија полагања цвећа на гроб познате руске дипломате Николаја Хартвига, који је дао велики допринос развоју руско-српске сарадње (као Амбасадор Русије у Краљевини Србији у 1909-1914. годинама), и свим својим снагама покушавао је да заустави сукоб Србије у Аустро-Угарске. У церемонији, који је већ постала традиција, узели су учешће сараднике Амбасаде, руководство Трговинског представништва Русије у Београду, као и Руски центар науке и културе (Руски дом).

Колектив Амбасаде Русије у Србији заједно са дипломатским сарадницима Министарства спољних послова Србије, Амбасада Белорусије и Азербејџана, Канцеларије Амбасаде Казахстана у Србији свечано је прославио „Дан дипломате 2017“. и организовао је свечану академију у сали за пријем Амбасаде.

У част Дана дипломате Руске Федерације Амбасадор Александар Чепурин приредио је свечани ручак за бивших и актуелног министара сполњих послова Србије, као и за представнике дипломатског кора.

У сали пријема Амбасаде Русије од 7. фебруара је отворена изложба фотографских радова „Свет очима дипломата“, према чијим резултатима било је извршено одликовање повељама Амбасаде за најбоље фотографске сликаре.

4. фебруара у школи при Амбасади Русије у Србији било је одржано такмичење у одбојци, док 8. фебруара - фудбалски меч, посвећени прослави Дана дипломатског радника.

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти