Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Прослава Дана Дипломате 2015

Амбасада Русије у Србији у складу са насталом традицијом активно прославља Дан дипломатског радника и одржава низ свечаних догађаја. Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин у интервјуу телевизијском каналу „Русија 24“ дао је оцену тренутном стању руско-српских билатералних односа. Можете да погледате овде.

10. фебруара на Новом гробљу Београда била је одржана церемонија полагања цвећа на гроб познате руске дипломате Николаја Хартвига, који је дао велики допринос развоју руско-српске сарадње (као Амбасадор Русије у Краљевини Србији у 1909-1914. годинама), и свим својим снагама покушавао је да заустави сукоб Србије у Аустро-Угарске. У церемонији, који је већ постала традиција, узели су учешће сараднике Амбасаде, руководство Трговинског представништва Русије у Београду, као и Руски центар науке и културе (Руски дом). У вези овог догађаја Амбасадор Русије дао је неколико изјава за српске медије.

Колектив Амбасаде Русије у Србији свечано је прославио „Дан дипломате 2015“. и организовао је свечану академију у сали за пријем Амбасаде. Током догађаја размотрили су главне резултате делатности дипломатског представништва у Србији за прошлу годину. Учесници скупа погледали су видеообраћање Министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова. Можете да погледате овде.

У част Дана дипломате Руске Федерације Амбасадор Александар Чепурин организовао је у својој резиденцији низ протоколарних пријема за бившег и актуелног министара сполњих послова Србије, као и амбасадора пријатељских држава.

У сали пријема Амбасаде Русије од 3. фебруара је отворена изложба фотографских радова „Свет очима руских дипломата“, према чијим резултатима било је извршено одликовање повељама Амбасаде за најбоље фотографске сликаре.

У школи при Амбасади Русије у Србији била је одржана тематска игра „Заседање Савета безбедности УН“ уз учешће ђака старијих разреда.

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти