Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Пријем поводом 20-годишњице Устава у Амбасади Русије

Поводом 20. годишњице Устава Руске Федерације, у амбасади Русије организован пријем. Свечаности присуствовали гости из света политике и бизниса из Србије и Русије.
 
Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин тим поводом је рекао:

Поштоване даме и господо! Драги пријатељи!

Драго ми је да поздравим наше српске и руске госте на пријему у Амбасади поводом 20. (двадесете) годишњице Устава Русије. Ове године  прослава Дана Устава поклопила се са заседањем руско-српског Међувладиног Комитета и за нас је велика радост да данас видимо учеснике заседања у нашој Амбасади. Хтео бих да изразим наду на плодни рад Комитета.

Устав савремене Русије био је усвојен на референдуму 12. децембра 1993. године и од тада је тај дан постао један од државних празника у нашој земљи.

Устав је прави костур руског правног система. У овом документу су дефинисане основне законодавне норме, права и обавезе државе и грађанина. Важећи у Русији Основни закон темељи се на начелима демократије и брани интересе сваког грађанина Русије.

Један од оснивача јуриспруденције римски филозоф Цицерон једном је рекао да се закони разрађују за добробит грађана и треба да искорењују мане и узгајају врљине. Може се рећи да руски Основни закон следи савет овог племенитог Римљанина.

Устав има не само правни већ и огроман морални значај. Наша земља пролази кроз замршени процес трансформација. Веома је значајно да би се сваки држављанин Русије осећао да се Русија темељи на стабилним, праведним правним принципима.

Још једном поздрављам наше драге госте који су дошли у Амбасаду у овај значајан за нас дан. У Београду истовремено са руским држављанима у Калининграду. Москви. Санкт-Петербургу, Јекатеринбургу, Новосибирску. Владивостоку као и у 300 (три стотине) руских амбасада и генералних конзулата обележавају се дан Устава Русије.

 

Медији о догађају

РТС: Prijem povodom godišnjice Ustava Rusije

TAНЈУГ: Bačević: Radimo na produbljivanju odnosa sa Rusijom 

 

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти