Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Премијер Русије честитао Вучићу Дан државности Србије

Београд, 13. фебруар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином, који му је уручио честитку премијера те земље Дмитрија Медведева поводом Дана државности Републике Србије.

 

Вучић је том приликом упутио честитке званичницима и народу Руске Федерације на успешном исходу преговора одржаних у Минску.

Са великом пажњом смо пратили ток преговора и најискреније поздрављамо постигнут договор. За све нас то је добра и велика вест, нагласио је он. 

На састанку је обострано констатован значај улоге ОЕБС-а, а самим тим и Србије, с обзиром на њено председавање овој међународној организацији. 

Чепурин је, указујући на значај унапређења привредне сарадње двеју земаља, обавестио Вучића о значајним пословним форумима који ће бити одржани у Русији током ове године.

Он је нагласио да постоји велика заинтересованост руске стране за учешће српских званичника и привредника на овим скуповима.

Тим поводом, Вучић је изразио уверење да ће се наша земља на адекватан начин представити руском и светском тржишту.

Амбасадор Руске Федерације је, такође, најавио да ће премијеру Србије ускоро бити уручен званични позив Дмитрија Медведева да посети Москву. 

У разговору је било речи и о јачању сарадње Србије и Русије у области пољопривреде, ауто и хемијске индустрије.

 
Преузето са www.vlada.rs
Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти