Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Председник Србије примио чланове "Алексадрова"

ВУЧИЋ СА ЧЛАНОВИМА ХОРА АЛЕКСАНДРОВ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас чланове Ансамбла Црвене Армије Александров, пред њихов вечерашњи наступ у Сава центру.

 

 

„Хор Александров увек је пружао инспирацију људима у најкритичнијим ситуацијама, а данас је њима потребна наша подршка. Својим наступима учинили су да пријатељство два народа буде још израженије. Добијали су аплаузе публике широм света, а надам се да ће данас у Београду показати да су задржали свој јединствени квалитет звука и снажну енергију“, истакао је председник Вучић.

 

фото Лола Ђорђевић

Представници амбасаде Руске Федерације, Руског дома у Београду и хора Александров захвалили су на иницијативи за постављање спомен-табле и указали на то да је именовање парка по Ансамблу Александров одраз веома добрих односа два народа. Они су упутили позив Представници амбасаде Руске Федерације, Руског дома у Београду и хора Александров захвалили су на иницијативи за постављање спомен-табле и указали на то да је именовање парка по Ансамблу Александров одраз веома добрих односа два народа. Они су упутили позив председнику Вучићу да посети здање и музеј хора Александров током боравка у Москви у децембру ове године.

„Спремни смо да наше односе даље развијамо и унапређујемо. Ово је историјски догађај и то је велика част како за наш хор, тако и за целу Русију“, истакли су чланови хора Александров и изразили захвалност за подршку Србије након трагедије која их је задесила у децембру 2016. године.

фото Лола Ђорђевић

Руски авион са 92 путника и чланова посаде, међу којима је било и 64 члана чувеног руског војног хора Александар Александров, суршио се 25. децембра 2016. године у Црно море неколико минута после полетања из места близу Сочија.

Преузето је са https://srb.news-front.info

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти