Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор Русије код Председника Николића

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином и још једном позвао Русију да се прикључи међународној донаторској конференцији за отклањање последица катастрофалних поплава у Србији и Босни и Херцеговини.

 

Председник Николић изразио је искрено жаљење амбасадору Руске Федерације због великих поплава које су се јуче догодиле на југу Сибира и понудио помоћ Србије у спашавању људи и борби против бујица. Уједно, председник Србије се захвалио на значајној помоћи коју је Русија упутила нашој земљи и која је Србији била изузетно драгоцена.
 
Говорећи о превентиви у борби против елементарних непогода, председник Николић и амбасадор Чепурин сагласили су се да је потребно да се српско-руски Центар за ванредне ситуације у Нишу оспособи у пуном капацитету, за шта је Русија већ издвојила неопходна средства. Према предлогу руске стране, Центар би био у потпуности оспособљен за борбу против поплава, противпожарна дејства, уклањање мина и обуку стручних кадрова, и то не само у Србији, већ и у целом региону.
 
Извор: www.tanjug.rs
Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти