Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Посета Константина Косачова Београду

Руководилац Федералне агенције Руске Федерације за Заједницу Независних Држава, сународнике у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу Константин Косачов је боравио у радној посети Београду 6-7. јуна. Посета је прилагођена обележавању 80-годишњице „Руског дома“ у Београду као и Данима Словенске писмености и културе који су завршени 6. јуна на рођендан Александра Пушкина.

У оквиру програма Константин  Косачов и Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин су положили венце код споменика Александра Пушкина и присуствовали свечаном концерту, који је одржан у „Руском дому“.

Током интензивне радне посете Константин Косачов је био примљен од стране Председника Владе И.Дачића и Патриарха Иринеја. Одржани су преговори са Министром културе и информисања Братиславом Петковићем, Министром просвете, науке и технолошког развоја Жарком Обрадовићем и Саветником Председника за културу Радославом Павловићем.

Константин Косачов је такође одржао састанак са Координационим саветом сународника у Србији. Размотрен је широки спектар питања, укључујући реновирање „Руског некропоља“ на Новом гробљу Београда, отварање билингвалне руско-српске школе, уградња барељефа Цару Николају II и други.

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти